Henna festés

A henna a testfestés egyik ideiglenes fajtája. Amennyiben szeretnéd elsajátítani  a hennázás minden titkát és fortélyát, akkor jó helyen jársz.

A hennázás művészete kb. 5000 éves múltra tekint vissza, népszerűség Afrika és Ázsia mellett immár Európában és Amerikában egyre növekszik.

A henna festés tanfolyamunkon megismerheted a henna történetét, elsajátíthatod a henna előkészítését, valamint a felvitel különböző módjait. Gyakorlati foglalkozások keretében számtalan vallási és kultúrális motívum festését, technikáját tanulhatod meg.

A henna tanfolyamok elméleti és gyakorlati részt is tartalmaznak, a fő hangsúlyt a hallgatók részére nyújtott, használható és egyedi tudás adja.

A henna motívumokat három nagy csoportra oszthatjuk:

1. Arab minták, melyek általában virág motívumok, főleg kézfejen és a lábon ábrázolva.

2. Indiai minták, melyek aprólékosan kidolgozott, vékony vonalallal összefont virágokat és kasírokat ábrázolnak.

3. Afrikai minták, melyek rendszerint nagyobb méretű geometriai alakzatokat ábrázolnak.

Henna tanfolyamok számos városban indulnak, így egész biztos a lakóhelyeden vagy annak közvetlen közelében is találsz egyet a tanfolyamok közül.

Tájékoztatásként közöljük, hogy a kozmetikus-tanfolyam.hu egy tanfolyam közvetítő rendszer. Cégünk célja, hogy kapcsolatot teremtsen, a képzés iránt érdeklődők és a szakmát oktató cégek között.


Kattints a számodra megfelelő város nevére az érdeklődéshez. Ha a listában nem szerepel a városod, kattints bármelyikre és a jelentkezésnél megadhatod a kívánt megyét és várost.